HR EN

Uvjeti korištenja portala ŠKROBOT & PARTNERI d.o.o.

Uvjeti korištenja

Na korištenje portala u vlasništvu ŠKROBOT & PARTNERI d.o.o.: skrobotipartneri.hr (u daljnjem tekstu Portal) i svih njihovih dijelova (uključujući aplikacije za mobilne uređaje) primjenjuju se ovi uvjeti korištenja.

Nakladnik Portala je ŠKROBOT & PARTNERI d.o.o. iz Zagreba, Ede Murtića 9, koje ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika portala prilikom korištenja istih.

Korištenjem i/ili registracijom na Portal, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.


Portali

Niti jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Portali posjetiteljima u dobroj namjeri osiguravaju korištenje sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala.

Portal  se sastoje od vlastitih sadržaja.

Portal sadržaje objavljuju u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala koristite na vlastitu odgovornost, stoga se Portal i nakladnik ne mogu smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.


Autorska prava

Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registrirane žigove i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava nakladnika i podložno je tužbi.

Sadržaj na Portalu zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Portala.

Sadržaji objavljeni na Portalu mogu se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te uz poštivanje svakog na sadržaju navedenog ograničenja prava.

Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na Portalu, o tome je dužan izvijestiti nakladnika koristeći e-mail adresu info@skrobotipartneri.hr.

 

Linkovi na vanjske stranice

Portal u pravilu neće imati linkove na vanjske stranice, no ukoliko takvi i budu postojali isti će se postaviti u dobroj vjeri. Sadržaj izvan Portala koristite na vlastitu odgovornost.
 

Zaštita privatnosti

Podaci dobiveni korištenjem Portala od strane korisnika, ne bilježe se niti se na bilo koji način pohranjuju, pa se stoga ni ne obrađuju i ne dostavljaju trećoj strani. Stoga nakladnik niti ne vodi zbirku osobnih podataka.

Nakladnik se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika Portala, osim u slučaju teškog kršenja ovih uvjeta ili nezakonitih aktivnosti korisnika, u kojim slučajevima privatnost korisnika može biti otkrivena sukladno važećim propisima.


Što su kolačići (cookies) i koja im je funkcija?

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti.

Internetski preglednik ima mogućnost korištenja kolačića i ako je u njegovim postavkama uključeno njihovo korištenje, server će snimiti kolačić na korisničko računalo i koristit će ga pri sljedećem otvaranju iste stranice.

Kolačići omogućavaju web stranici da sazna korisnikove željene postavke, omogućavaju brzo i učinkovito kretanje po stranicama zahvaljujući memoriranju korisničkih odabira, opcija i omiljenih postavki.

Preko 90 % svih web stranica koristi kolačiće, no prema regulacijama Europske unije iz 2011. godine obavezno je isticanje poruke o korištenju kolačića.

Web stranica može se posjetiti i ako su kolačići onemogućeni, no određene mogućnosti će biti onemogućene.


Koje podatke spremaju kolačići?

Kolačići obično spremaju podatke poput preferiranog jezika stranice te adrese pa tako, pri svakom sljedećem otvaranju stranice, internetski preglednik šalje kolačiće koji pripadaju toj stranici i omogućava joj da prikaže informacije prilagođene korisničkim potrebama.

Kolačići mogu spremiti i osobne informacije (npr. korisničko ime ili e-mail), ali one mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući.

Kolačići ne mogu pristupiti informacijama koje im nisu dane, a to uključuje i sadržaj korisničkog računala (poput datoteka, slika, dokumenata i sl.). Svrha kolačića je dobronamjerna; nisu štetni i ne mogu nositi viruse, a usmjereni su na bolje iskustvo surfanja.


Kako onemogućiti kolačiće?

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive, no svejedno se mogu promijeniti postavke korisničkog preglednika na način da korisnici sami biraju hoće li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišu spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju preglednika i dr.

Postavke kolačića uređuju se u web pregledniku, a njihovim onemogućavanjem neće se moći koristiti neke od funkcionalnosti web stranica.


Kakvi kolačići postoje?

Razlikujemo privremene i stalne kolačiće. Privremeni se uklanjaju s korisničkog računala po zatvaranju preglednika, a stalni ostaju pospremljeni na računalu nakon zatvaranja preglednika.

Također razlikujemo kolačiće prve i treće strane. Kolačići prve strane obuhvaćaju već opisane (privremene i stalne), dok kolačići treće strane potječu od drugih partnerskih web mjesta koja gledate, a nalaze se na web stranici koju korisnik posjećuje. Pomoću njih web stranice mogu pratiti korisničko korištenje Interneta u marketinške svrhe.


Registrirani korisnici

Na Portalu nije moguća registracija korisnika. Korisnicu su jedino u mogućnosti postavljati pitanja nakladniku koja nisu dostupna drugim korisnicima.


Komunikacijski servisi (forum i komentiranje članaka)

Portal ne organizira forume, niti ne omogućava korisnicima objavljivanje bilo kakvih komentara, mišljenja, stavova...


Obveze korisnika pri korištenju Portala

Upiti koji se dostavljaju nakladniku putem standardiziranog upitnika postavljenog na Portalu, u svom sadržaju ne smiju imati:

Portali ne odgovara za bilo kakvu štetu koja nastane prilikom dostave podataka i datoteka.


Poruke portala

Portal neće dostavljati bilo kakve poruke svojim korisnicima.


Promjene pravila

Portal zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja Portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi skrobotipartneri.hr.

Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Portalu smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.